torsdag 26 juli 2012

Virkat droppskydd till karaffen


Igår och idag har vi haft besök från hufvudstaden. Och det har varit sol! Och varmt! Vi har badat badat och badat. I havet, i poolen och i havet igen.

Nu är det en kort virk och bloggpaus. Jag har virkat ett droppskydd till karaffen. På bilden är det rosenbladsaft i karaffen. Men man kan ju servera vin i den med.

Det kan ju finnas flera anledningar till att man vill hälla upp sitt vin i en karaff. Många viner på flaska mår bra av att luftas innan man dricker dem och äldre viner kan behöva dekanteras. Serverar man ett bag in box-vin är det kanske inte alltid så kul att ställa fram hela lådan. Dessutom är det vackert att servera, framför allt rosé och rödvin med dess vackra färger, i en karaff tycker jag.
Ett problem bara! Den sista droppen när man har hällt klart....som hamnar på den vita duken.
 Därför har jag virkat ett droppskydd till vinkaraffer, som man kan lätt kan slänga in i tvättmaskinen sedan.

Så här virkar du:
Trä på 2 pärlor på garnet. Virka 30 lm. Därefter virkar du in första pärlan i en fm i andra lm från nålen. Virka ytterligare 2 fm. Vänd. Virka 1 lm och sedan 3 fa. Virka så fram och tillbaks tills du fått ett band som är nästan räcker runt halen på din flaska. Virka fast den andra pärlan i första fm på ditt sista varv. (Se till att den hamnar på samma sida som den första pärlan bara) Virka 30 lm. Klipp och fäst trådarna. Knyt fast den på flaskan och gör en fin rosett.

4 kommentarer:

 1. Som alltid dyker det upp något kreativt, snyggt och användbart här på bloggen. :)

  Kul att se bild på din pool, ser underbar ut! Och vilken utsikt ni har. Vår pool kommer i veckan och det blev en mellanvariant. Får väl se om vi nånsin får ner den i backen. :)

  Glad sommar!!

  SvaraRadera
 2. Fint och mycket användbart!!! Gillar pärlorna, ger lite extra lyx :0)

  SvaraRadera
 3. Med en sån gullig på karaffen vill man ju servera allt i karaff :)

  Kramar

  SvaraRadera