söndag 29 juli 2012

Virkbeskrivning stor blomma

I våras såg jag en sån söt mössa på en liten tjej som låg och sov i sin vagn. Just en sån här med en knapp på en stor blomma. Nu har jag äntligen fått till en lagom stor blomma. Det beror ju på så mycket hur stor blomman blir när man virkar: Tjocklek på garnet, storlek på virknål, hur hårt man virkar osv.

Mönster och steg-för-steg beskrivning finns numer här: Mössa med stor blomma

23 kommentarer:

 1. Tjusigt som bara den!! :) Vad duktig du är!!

  SvaraRadera
 2. Fin blomma, tack för beskrivningen! den ska jag prova vid tillfälle!!

  SvaraRadera
 3. Jättefina blommor och inte så svåra o göra...

  SvaraRadera
 4. Vilka fina grejer du gör! Och tack så mycket för beskrivningarna. Jag blir så sugen på att virka, hoppas bara att tiden ska infinna sig :-)

  SvaraRadera
 5. Fantastiska bilder (fotonörd som man är) och gullig blomma. Åter igen, du är grym och gör så fina grejer. När får man se en virkad rosett? Kanske kunde bli ngt?
  Kram Sara

  SvaraRadera
 6. Fint! Gillar idéen med knappen tillsamman med blomman på mössan. Malin

  SvaraRadera
 7. Vilken fin blomma :) Tror jag ska virka två såna och sätta på vantarna jag virkar på just nu, tror det blir riktigt fint :)

  SvaraRadera
 8. Jättefina blommor och en underbar blogg. Jag kommer testa flera av dina mönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du gillade mina korgar, jag har virkat dem med endast fasta maskor.

   Radera
 9. Sååååååå fin!
  Nu blev jag inspirerad, vill också ha en sådan :)

  SvaraRadera
 10. Jättefina, enkla, användbara blommor!! Ska absolut prova!
  / Maria

  SvaraRadera
 11. Lovely simple bloom and such gorgeous colours! I'll have a try at translating the pattern..... thank you for sharing.

  SvaraRadera
 12. Älskar din blogg, speciellt som du visar steg för steg. Jag har jätte svårt att läsa virkmönster, antar att det har med min dyslexi att göra. Så tusen tack

  SvaraRadera
 13. Wow vad inspirerad jag blir! Här ska det virkas!

  SvaraRadera
 14. Tack för en supermysig blogg! Jag är en ny och trogen läsare. Efter jag hittat hit så åkte jag genast ner till stan och köpte garn och nu är mössorna till mina små tjejer klara. Jag vet inte om man kan maila bild på dem här men om du är nyfiken så klicka på mitt namn, bilder finns på min blogg =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ida! Jag är jättenyfiken på dina mössor, men jag kunde inte komma vidare till din blogg. Jag komm till din presentation när jag klickade på ditt namn, men inte längre än så. Vad heter din blogg?

   Radera
  2. Hej!
   dagensida.blogspot.com heter den. Hoppas att mössorna jag gjort gör dina mönster rättvisa :) jag är inte så van vid att virka så jag har i allafall gett mig själv godkänt

   Radera
 15. Hej! Jag fattar inte hut jag skall göra sen när jag lindat tråden fyra gånger runt virknålen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du har lindat garnet 4 varv, sticker du virknålen genom ringen och drar igenom garnet med virknålen. (du har då tot 6 öglor på nålen) Gör ett omslag och drag garnet genom de 2 första (5 öglor kvar på virknålen), gör ett nytt omslag och drag garnet genom 2 första(4 öglor kvar på nålen) Så fortsätter du, med omslag och virka igenom de två första tills du bara får en ögöa kvar :-)

   Radera
 16. KOlla på den här youtube-filmen annars. Här är det en dubbelstolpe (2 varv runt nålen från början istället för fyra) men prinsipen är densamma.

  SvaraRadera
 17. Fin!! Men mönstret går inte att gå in på!

  SvaraRadera
 18. Det går inte att gå vidare till beskrivningen:(

  SvaraRadera