tisdag 3 april 2012

Virkat pannband

Fulsnyggt!

Jag har aldrig riktigt förstått när man skall använda pannband. Är det kallt så har man mössa. Är det varmt så har man ingen mössa. Möjligen pannband om man har någon slags frisyr som man inte vill förstöra med mössan. Men annars?

Förra helgen hade jag gjort vad som helst för ett pannband! Vi var ute och gick längsmed vattnet. Solen sken. Men det blåste något fruktansvärt. Kändes som att för varje meter man lyckades kämpa sig framåt så blåste man tillbaks två. Kanske tre. Jag var helt genomvåt av svett. Mössa hade förvärrat situationen värmemässigt. Men jag hade så f r u k t a n s v ä r t ont i och runtomkring mina öron av blåsten. Jag hade ju barnvagnen att hålla i så kunde bara använda en hand i taget i ett desperat försök att skydda mina små öron.
Virka pannband, pannband virkat, gratis mönster finns här. Gratis virkmönster.
Så pannband it is!


Däremot kan jag inte bestämma mig om det är snyggt eller fult? Snyggt eller fult?? Fult eller snyggt?
Ja fulsnyggt är det!

Jag kan föreställa mig pannbandet liggandes på ett bort på NK tillsammans med två ytterligare färger (svart och grått) Och bredvid det några fina våriga toppar och en Marc By Marc väska. Men kanske blev bara de svarta och grå sålda? De gulgröna kom på rean? och nästa rea? och nästa rea? Och hamnar till slut i en fyndkorg för fem kronor?  Eller så försvann de lika fort som smör i solsken!

                     Rea-korg                                                                       Nk-bord                            

Hur som helst skall jag nu gå min första promenad med pannbandet på mig. Idag blåser det inte. Men ändå....
Mönster/beskrivning till det nävervirkade pannbandet hittar du här.

3 kommentarer:

  1. Tycker inte alls att det blev ett reakorgspannband. Jättefint ju! Blir sugen på att göra ett eget.

    SvaraRadera
  2. usch jag känner igen den där känslan av att vilja täcka öronen när det blåser! Och pannband är lite fulsnygga och helt perfekta till det!

    SvaraRadera
  3. Mycket snyggt! Jag har just sytt en grå-gul klänning, den kan hänga bredvid ;)

    SvaraRadera