måndag 14 maj 2012

Virkade blomgirlanger

Med dessa kan man pynta nästan vad som helst. I barnrummet. På kalaset. Eller piffa matbordet när du dukar. Lätt att virka är det också.

 Börja med att lägga upp 5 fm runt en magisk ring. Slut ringen med en smygmaska. När du har slutit ringen med sm skall du virka 2 fm i varje fm, så det blir 10 fm tot. Slut med en sm. Nu skall du virka första bladet. I första m på ringen virkas: 1 sm, 1 lm, 2 st. I andra maskan på ringen virkas: 2 st, 1 lm, 1 sm. Det var första blombladet. (vb) Virka fyra till likadana blad i de resterande 8 m på ringen. (hb)
Direkt efter sista sm du gjorde virkar du en kedja med 4 lm.Virka därefter en sm mellan bladen.
Virka 4 lm, 1 sm mellan bladen tills du har 5 kedjor. Dessa skall du virka runt. Runt första kedjan virkar du: 1 sm, 1 lm, 1 st, 4 dst, 1 st, 1 lm, 1 sm. (vb) På hb ser du hur det ser ut på baksidan.
 Virka likadant runt de resterande fyra kedjorna så att du får fem blad (vb). Hb visar baksidan på blomman
 Tag ett gröny garn och virka 40 lm. Sedan tar du första blomman på girlangen och plockar upp en bit garn någonstans i mitten på blomman (baksidan). Dra igenom ditt garn genom det och garnet på nålen. Virka 25 lm och tag nästa blomma och gör likadant. När du har önskat antal blommor på girlangen så avslutar du med att virka 40 lm. Klipp av och fäst trådarna.

Jag tar inte betalt för mina mönster, men sätt gärna in en femma eller så till barncancerfonden. Det går där att lämna ett bidrag med telefonen om man vill :-) Skriv "mest virkat" som namn. Tack!

7 kommentarer:

 1. Perfekt för semester- och sommarstuge-virkning! (Lägger till på att göra-listan.)

  SvaraRadera
 2. Jag provade att virka en sån här blomma idag. Enkelt och kul! Tack för beskrivningen!
  Mitt färdiga projekt finns nu på bloggen och jag länkade till dig.

  SvaraRadera
 3. Vilken ljuvlig girland! Och dina hjärtan nedan ska jag absolut testa göra! Tack.

  SvaraRadera
 4. Underbar! Jag måste börja virka NU. Ska definitivt iväg och köpa mig ett startkit. Har tänkt på det länge, men nu blev jag tokinspirerad :)

  SvaraRadera