måndag 22 oktober 2012

Firande av bröllposdag -Rubinbröllop.


Ja, idag (läs: i lördags, jag råkade missa att publicera detta inlägg i tid) har min mamma och pappa varit gifta i 40 år. Ganska fantastiskt. De träffades som studenter i Uppsala och gifte sig sedan när de var 23 resp 25 år gamla. Så idag skall jag och min bror med våra familjer fira dem ordentligt. Det förbereds för fullt nu och ikväll väntar en trerättersbrakmiddag! Blommorna är nysnittade och skall ställas i en hög vas, sedan skall det pyntas med girlanger och ballonger i rummet. Några röda virkade rosor får också vara med som dekoration på bordet.

Menyn ser ut enligt följande:
Champagne och chips. Därefter serveras det  egenfångad vitlöksgratinerad hummer. Huvudrätten består av en fisk- och skaldjusrsoppa som är smaksatt med saffran och färsta örter. Soppbasen är gjord på sönderkokta färska kvisttomater. Till efterrätt serverar vi hemgjord creme brulee, där var och en får bränna sitt sockerlager på bruleen själva.

Just nu är det inte mycket virkat eftersom tankarna har varit på annat håll men framöver väntar en ste-för-steg beskrivning och en virkad sjal bland annat.

Ha en fantastisk helg!



1 kommentar:

  1. Hej! Vilken meny det låter fantastiskt gott, Å hummer vad gott och skaldjursoppa och lite bubbel, vad mer behöver man? Hoppas det blev ett lyckat kalas, Karin

    SvaraRadera