måndag 27 februari 2012

Virkade våriga mormorsrutor

Nu när våren närmar sig blir man extra sugen på att virka med garner i bommulskvalité. Små färgglada filtar! Här kommer förslag på några fina färgkombinationer. Mest i bomull. Men även lite andra kvaliteter. Det är ju det som är så bra med mormorsrutor, att man kan blanda! Garnerna som jag har utgått från när jag har gjort de olika färgställningarna kommer från Svarta Fåret.

Garn: Candy Färg:08 grå, 09 beige, 62 lila Garn: Bomull Sport Färg: 323 Ljus rosa




Garn: Baby Bomull, Färg: 813 Ljus lila, 829 Ljus grön, 800 oblekt, 804 Ljus blå







Garn:Tilda Färg: 537 korall, 05 oblekt, 25 brun melange





Garn: Freja Färg:16 ljusbeige med slingor, 25 brun, 40 gammalrosa, 41 ljus rosa.



Ytterligare några färger efter Sussies önskemål:

















6 kommentarer:

  1. Smart idé. Gillar den i mitten av de grön/lila/vita.

    SvaraRadera
  2. Hej! Skulle vilja ha hjälp med färgkombinationer till en filt, men i starkare färger. De du har lagt ut är jättefina men passar inte till just mitt projekt. <3 Sussie

    SvaraRadera
  3. Kul! Vilka färger har du tänkt dig? Om du går in på http://www.svartafaret.se/garn och väljer ut de färger du vill ha på filten, och skriver tillbaks namnet på garnerna till mig så kan jag lägga upp lite olika kombinationer med de färgerna här på bloggen.

    SvaraRadera
  4. Gör det något om det är olika garner? Jag skulle vilja ha färgen mint och lime från sport och korallfärgade Tilda. Jag hade tänkt mig turkos (mint) på randen längst ut på alla rutorna. Och sen blandat i lite mildare färger. Inte röd. Men om det inte går att blanda garnerna så kan jag tänka mig en filt med ljus rand längst ut och med blandade knalliga färger inuti. Gärna tarka färger. Den turkosa färgen är viktigast så då får det bli bara från bomullen sport? Jag mailar dig så du får min adress och kan skicka mig ditt kontonummer. Jag vill sätta in en slant som tack för din hjälp!
    /Sussie

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Jag gillar verkligen de rutorna som är virkade i Freja.
    Men hur gör man? Kanske finns det ngn beskrivning någonstans?
    Tacksam för svar.

    SvaraRadera
  6. Hej! Följer dig och dina projekt vilket ger mig massa inspiration :) jag funderar på att virka en pläd i färgkombinationerna guld, gult, orange och kanske vitt. Men jag ser inte helt för mig hur det blir. Har du några förslag, ideér? /Lena

    SvaraRadera