söndag 8 juli 2012

Virkad popcornmössa i dagsljus


Här är den virkade popcornmössan i dagsljus. Den är som sagt var virkat efter mitt grundmönster för mössor i Tildagarn. Just denna är storlek 3-6 månader.

Popcornen virkar man såhär:
Istället för att virka en st virkar man 4 st i samma maska. Tag ut virknålen och räkna 4 maskor bakåt (första st av de fyra) Trä virknålen genom den samt öglan du tog ut virknålen ur. Gör ett omslag och drag garnet genom båda ögglorna, så har du ett popcorn. SEdan är det bara att virka vidare till nästa ställe du vill göra ett popcorn på. Jag brukar virka popcorn på varannat varv. Popcornet fungerar som en vanlig st på nästa varv, dvs du gör ett nedtag.

Om du vill se en instruktionsfilm på hur man virkar själva popcornet klicka här.

12 kommentarer:

 1. Så jättefin mössa du virkat! Och fina bilder på den med! :)

  SvaraRadera
 2. Wow, helt underbar mössa, du är verklig grymt duktig. fina bilder oxå! kram Sara
  www.alicemossan.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Superfin mössa... och vilka klypor!!

  SvaraRadera
 4. När du är inne på ett varv då du gör popcorn, gör du popcorn lite när du känner för det eller gör du det med ett visst antal stolpar emellan?

  Kommenterade igår på bloggen också. Helt fantastiskt fina grejer gör du och jag blev så inspirerad att jag köpte garn samma dag och nu har jag gjort en mössa. Måste säga att du är väldigt generös som delar med dig av mönster och låter människor sälja det som de själva virkar.

  Otroligt fina saker i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för kommentarerna :-D Jag gör ett popcorn istället för en st i var tionde st på varje varv, så när det är tex 70 st på ett varv så gör jag 7 popcorn och när det är 90 st, blir det nio popcorn. Men var jag virkar det första popcornet ( i en av de första tio st) bestämmer jag inte förrän jag virkar det varvet och ser var jag vill ha dem någonstans. Så hur varje varv har sina popcorn bestämmer jag alt eftersom jag kommer till ett nytt varv ;-)

   Radera
  2. Nu är jag så inne i stolpar, maskor och garn så hela huvudet är som trögflytande honung. Men om du gör 7 stolpar på ett varv med 70 stolpar, måste du inte göra ett popcorn det första du gör då, för annars så hinner du ju inte göra sju popcorn innan varvet är slut. Eller är jag helt ute och cyklar? Haha.

   Radera
  3. Jag vet, ibland blir det snurrigt :-D
   Tänk såhär: Dela in ett varv i grupper med 10 stolpar i varje grupp. Är det då 70 st på varvet blir det 7 grupper med 10 st i varje grupp. Var du sen i gruppen placerar popcornet har ingen betydelse.

   Det kan vara lättare att få en bild av det om man ritar upp en cirkel och delar in i 7 delar.

   Vi säger att du virkar 2 st, ett popcorn, och sen 7 st = 10 tot = första gruppen

   Detta upprepar du då tot 7 ggr. Sedan har du virkat varvet runt och är tillbaks där du startade. Efter att ha virkat de 7 sista st sluter du med en sm i den första st av de två st du påbörjade varvet med.

   Är du med? :-D

   Radera
  4. Haha, tänka sig att jag verkligen ritade en cirkel på ett papper också. Snacka om att gå ner på förskolenivå när hjärnan spökar. Men då förstår jag självklart. Trodde du menade att du hade 9 stolpar mellan varje popcorn. Jag vill ju alltid veta exakt hur jag ska göra när det gäller allt jag gör så att göra lite här och var där jag tycker det passar, det blir en utmaning för mig. Särskilt när jag gör det för första gången. :)

   Väldigt snällt att du svarar i alla fall. :D

   Radera
 5. Hej Jättefina mönster. Synd bara att du publicerar som "mindesign" när många av dem är exakta kopior av engelska och Amerikanska mönster som funnits publicerade både på olika hemsidor och ibland på You Tube. Ärlighet vara längst. Det är ju jätteskönt att få dem på svenska men inte blir de mindre värda om du talar om ärligt NÄR du bara översatt någon annans design.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för din kommentar. Under framförallt senaste året har jag verkligen försökt att vara noga med att länka till stället jag har fått inspisrationen från. Det skulle vara till stor hjälp för mig om du berättade vilket mönster det gäller så att jag kan ändra det. För så vill vi inte ha det :-D

   Radera