tisdag 5 juni 2012

Virkade rutor

Idag är det syföreningsmöte igen. Liksom förra veckans bidrag, som var virkade prickar, så är även veckans bidrag ett just påbörjat projekt. Eftersom det blev svalare ute igen så kändes det inte akut att bli klar med prickprojektet.
Det är inte första gången jag börjar virka på något nytt innan jag har hunnit avsluta det jag höll på med innan. Jag har för närvarande sex olika virkningar som ligger lite spridda i huset och väntar :-D.

Vad dessa virkade rutor kommer att bli får ni se men så här virkar man dem:

Garn: Gulgrönt tildagarn.
Virknål: stl 3

Virka runt en magisk ring:
(På varje varv ersätts första st med 2 lm!!)
V.1. *Virka 3 st, följt av 3 lm* Upprepa ytterligare 3 ggr. Slut med en sm i första maskan på varvet du virkade. Du har nu fyra grupper med 3 st i varje.

V2. Virka 2 st och sedan 2 st runt lm-bågen från förra varvet. Virka sedan *3 lm. Virka 2 st runt lm-bågen, 3 st, och 2 st runt nästa lm-båge*.  Upprepa *till* två ggr till. Virka 3 lm, 2 st runt lm-bågen och sedan 1 st. Slut med en sm.  Det skall vara 7 st i varje "grupp"

V3. Virka 3 st och sedan 2 st runt lm-bågen från förra varvet. Virka sedan *3 lm, 2 st runt lm-bågen, 7 st, och 2 st runt nästa lm-båge* Upprepa * till * två ggr. Virka 3 lm, 2 st runt lm-bågen och sedan 4 st. Slut med en sm. Det skall vara 11 st i varje "grupp".

sm=smygmaska
lm=luftmaska
st=stolpe

4 kommentarer:

 1. Fina rutor. Ska bli spännande att se vad det blir.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Kul att du varit på min blogg och kikat igen, alltid lika välkommen. Idag har jag provat att virka en av dina nya rutor, fin modell, ska du kanske göra en liten sommarfilt? Jag började varv 2 och 3 med att virka 3 lm istället, det blev också bra. Bra idé med att börja med en magisk ring. Jag länkar till ditt mönster från min blå/gula ruta. På återseende och ha en fin nationaldag.

  Karin

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken rolig sida du har. Lägger den till mina favoriter! Ha det bra! AnnaA

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  jag hittade hit via Karins länk ;-D Underbara små rutor detta och en välkommen variation till de "vanliga" mormorsrutorna. ser fram emot att prova dessa också!
  väldigt fin och inspirerande blogg du har här, kommer gärna tillbaka... om inte annat för att se vad du planerar för dessa rutor och dina Prickar!

  ha en bra nationaldag!

  Katta

  SvaraRadera