tisdag 26 mars 2013

Påskris med virkade ägg

 


Då jag har en hel del garn garn med endast ett par meter kvar i nystanet, så passade de perfekt till det här virkprojektet. De fina färgerna ingår i Tildas sortiment. Äggen är virkade efter några olika mönster. Några är virkad på fri hand, några efter det här mönstret, och andra efter det här mönstret (som jag hittade genom Kungen och Majkis). Sedan var jag lat och trädde bara garnet från "upplägget" genom ägget och knöt ihop med andra änden på garnet, till en liten rosett, så det blev ett litet hänge.

Bilderna är på två, av totalt fyra, påskris här hemma. Ett står inomhus och ett växer utomhus (En syrén som agerar påskris) De två andra påskrisen skall ni få se inom kort.

Det ena står utanför lillhuset, och har en lite annorlunda "vas". Den andra står här uppe men har inte fått sitt påskpynt än. För jag var och handlade det idag. Impulsköp. Jag gick in i en pysselbutik i Kungsbacka och fick syn på två grejer. Det dök upp en bild i mitt huvud och när jag berättade för butiksägarinnan vad jag skulle göra utbrast hon: "Men varför kom du inte hit lite tidigare???? Då hade jag ju gjort sådana och satt i skyltfönstret inför påsken. Det kommer att bli jättefint!"
Så vi får se om jag får till det som jag har tänkt haha.

Detta ärr mitt bidrag till symötet hos Husmorsskolan som är idag. Kika in och se vad de andra har gjort för fint! :-)

3 kommentarer:

 1. Tjusigt påskris!
  Och man blev ju nyfiken på din andra idé! :)
  Själv har jag virkat "snurr-hängen" till mitt påskris i år. Går fort och blir fint!

  SvaraRadera
 2. Hallå! Vad kul att du fick användning av mitt äggmönster. Imorgon har jag en liten söt virkad påskhare på bloggen :) Ha det bra Karin

  SvaraRadera
 3. Fina! Jag blir så glad för varje projekt som gör att man kan få användning av små garnrester och stuvbitar:)
  /Ninni

  SvaraRadera