söndag 18 november 2012

Virkade fodral till ljuslyktor


Ett supersnabbvirkat fodral till ljuslyktor!

Garn: Ulrika
Virknål: 5

Virka 20 lm och slut dem till en ring med en sm.
Virka ett varv med fm.
Virka 8 lm och sedan 19 "6-stolpar".  Slut med en sm.
(De 8 lm motsvarar en "6-stolpe, så totalt blir det då 20 stycken. Med en "6-stolpe" menar jag att du lägger garnet 6 varv runt virknålen, precis som du lägger det ett varv vid en vanlig stolpe elller 2 varv när du virkar en dubbelstolpe)
Virka ett varv med fm.
Klipp av tråden och fäst den.

Många gör ljuslyktor av gamla syltburkar eller barnmatsburkar, vilket är fiffigt. Då rekomenderar jag att man lägger lite sand eller liknande i botten eftersom värmeljuset blir väldigt varmt. De är inte är lika tjocka i botten som dessa ljuslyktor jag använder, som är tillverkade just för att ha ljus i. Dessa ljuslyktot kostar 10:-  styck och kan köpas här och här.


7 kommentarer:

 1. Oh vad fina ljuslyktor såna ska jag göra till mig själv..tack för mönstret :)

  SvaraRadera
 2. Dom var snygga lyser jätte fint. O den godingen bakom är ännu sötare.Ha en underbar dag kram Beijan

  SvaraRadera
 3. Det var smart med 6-stolpe. Snabbt och lätt och så blir det en fin effekt! / Annika

  SvaraRadera
 4. vilka vackra bilder.. verkligen genomtänkta å estetiska.. jag har foto som intresse men när jag inte har inspiration så orkar jag inte väönta in den utan tar bara bilder rätt upp å ner. skärpning trixi!! =P

  SvaraRadera
 5. Supersnabbt är bra, dessitom snygga är ännu bättre!! :)

  SvaraRadera
 6. Jag tror banne mig att du har fixat alla mina julklappar!! Jag har många att ge till som är syskon mm och har varje år ett tema - förra året fick alla mössor men vilken tid det tog. TACK!

  SvaraRadera
 7. Super fin blogg du har :) älskar att virka (eller pyssla o handarbeta överhuvudtaget, besök gärna min blogg så får du se vad jag gör på min fritid) problemet är att jag inte kan läsa ett mönster :P jag ser vad som står med förstår inte, det skulle lika bra kunna vara skrivet på grekiska :) men tur att man har en mamma som kan berätta hur jag kan göra istället ;) jag visar henne mönstret så visar hon mig hur jag gör sen kan jag göra själv :D ska bli roligt att göra något från dina mönster o när jag gjort det kommer jag att lägga upp det på min blogg o länka tillbaka till dig :) fortsätt inspirera!

  SvaraRadera