lördag 11 augusti 2012

Hemgjorda chokladpraliner

Igår var den virkade kossan Jossans beställare här och hämtade hem henne :-D. Hon blev jättenöjd.

Hon hade med sig en liten present till mig som hon tyckte att det stod mitt namn på när hon såg den i butiken: En presentbox med tillbehör för att göra egna chokladpraliner: En bok med recept och små silikonformar.

Jag och G drog genast iväg till affären och fyllde på med ännu fler chokladkakor för att kuna sätta igång. Först ut blir chokladpraliner fyllda med hallonmousse, toppad med ett färsk hallon från trädgåprden och lite rödfärgat strösocker.

Sen vill jag göra praliner med chilichoklad, och strö lite vackra chiliflakes på toppen. Och några med mintmousse och en bit jordgubbe på. Mums. Skulle  fantasin ta slut är det bara att slå upp recept i den lilla boken som medföljer, eller googla:-D

Återkommer med bilder på läckerheterna. men inte idag för nu skiner solen och vi skall gå till stranden.

Ha en fin lördag!

4 kommentarer:

 1. farlig å ha sånt hemma. jag som är chokladberoende gör rätt i å hålla mig borta haha.. i julas fick ja nys om ett nytt recept på knäck som jag va tvungen och testa. lakritsknäck. mums.. blev inte 1 el 2 satser knäck den julen.. sen några kilo tyngre kom ja på att jag nog inte ska göra sånt gott haha..
  men perfekt precent och ge bort. bra jultips =P

  SvaraRadera
 2. Vilken kul men lite farlig present, älskar choklad, gärna med chili i!! Lycka till! :)

  SvaraRadera
 3. jaaaa va kul!!! Väntar på resultat bilder...
  /karro

  SvaraRadera
 4. Amen åååh, du kan inte skriva så och sen inte ha bilder på godbitarna. Eller, kanske lika bra iof.. Måste kila iväg och köpa choklad nu ;-)

  SvaraRadera