fredag 17 augusti 2012

Virkning, inskolning och chokladpraliner!

Nu är denna vecka slut, och tre dagar med inskolning på dagis för lilla G har passerat. Det går så bra! Han verkar stormtrivas med både personalen, de andra barnen och lokalen. Det är ett litet dagis och i gruppen går det 15 barn i blandade åldrar. Tre fröknar. G är yngst. Det är mysigt både inomhus och utomhus och G verkar vara i himmelen bland alla bilar och andra leksaker! Vi var och hälsade på innan sommaren och då hade de sett hur mycket G älskar bilar, så nu när vi började hade de laddat upp med nya bilar. Omtänksamt!

G fick "nya" shorts. Jag klippte av benen på ett par slitna för långa jeans och sydde på 2 virkade stjärnor på bakfickorna.

Ny sort chokladpraliner bakades igår och medskickades till C.s jobb: Mintckokladkrokant med ett skal av hallonchoklad. Och ett tranbär på toppen.


Såhär virkade jag stjärnorna:
Virknål 3.
Gult Tildagarn

Virka 5 m i en magisk ring och slut dem med 1 sm i första m.
V1: Virka 2 fm i varje m (10)
V2: Virka 1 fm i första m, 2fm i nästa. Upprepa varvet ut (15)
V3: Virka 1 fm i de två första m, 2fm i tredje. Upprepa varvet ut (20)
V4: Virka l fm i de tre första m, 2 fm i fjärde. Upprepa varvet ut (25)
V5 Virka 1 fm i de fyra första m, 2 i femte. Upprepa varvet ut. (30)
V6: *Vika 7 lm. Virka sedan 1 sm i den 2:a lm från nålen, 1 fm i nästa lm, 1 st i nästa lm, 1 dst i nästa lm, 1 3stolpe i sista lm, Hoppa över 4 fm från varvet under och gör en sm i de två nästakommande fm*
Upprepa*-*. Totalt 5 ggr. Klipp av tråden och fäst


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar