lördag 18 augusti 2012

Varianter på mormorsrutor till "projektet".
Nu har alla virkade rutorna till "projektet" inkommit och jag har kompletterat med två extra rutor för att få rätt antal. Skall nu finslipa på det sista så får ni snart se resultatet ;-)

syren/vit/turkos ruta:
Lägg upp 24 st runt en magisk ring, i syrenfärgat garn,  och slut med en sm.
Byt till vitt garn.  *Virka en fm följt av 6 lm. Hoppa över 2 m och virka en fm följt av 3 lm*. Upprea *till* ytterligare 3 ggr, Virka en sm runt första lm kedjan och sedan 3 lm och 2 st.) Virka 3 lm och sedan ytterligare 3 st i samma lm-kedja. Virka i lm och i nästa lm kedja virklar du 3 st. Så fortsätter du så varvet ut: i varje lm-kedja med 6 lm virkar du två grupper med 3 st  i resp grupp och 3 lm emellan dem. Och i varje lm kedja med 3 lm virkar du en grupp med 3 st. Och en lm innan du virkar runt nästa lm kedja.Slut med en sm, och virka sm tills du kommer fram till hörnet med 6 sm. Byt till turkost garn.

I varje lm-kedjehörn (3 lm) skall du virka: 1 st, 3 lm , en st. På sidorna skall du virka 5 st med en lm emellan. Tot på varvet blir det då 28 st med en lm emellan förutom i hörnen då det är 3 lm emellan.

Nästa varv (också turkost garn)  virkar du likadant i hörnen, dv : 1 st, 3 lm, 1 st. Sedan virkar du 1 st i varje st från varvet under samt runt lm emellan st i varvet under. Totalt på varvet blir det då 60 st, med 3 lm emellan i hörnen. Byt till vitt garn.

Virka en fm i varje st, och 5 fm runt lm-kedjan i hörnen.
Klipp och fäst trådarna.

Rosa/vit Spiralruta:
Beskrivning finns från och med 24/2 2015 här: Virkad spiralruta

8 kommentarer:

 1. Den rosa är superfin gillar spiralen.

  SvaraRadera
 2. Söta rutor!! ska bli så kul att se slutresultatet sen! ,-D

  SvaraRadera
 3. Väntar med spänning på resultatet!

  SvaraRadera
 4. Fina rutor! Spiralen virkas alltså på som dekoration i efterhand..? Finurligt!

  SvaraRadera
 5. Mormors-rutorna är väldigt moderna just nu!Baland de två som du gjorde mest tycker jag om den rosa spiral mönstret ,den är intressant och ovanligt!

  SvaraRadera
 6. Hittade hit av en slump och blev nästan lite kär i den rutan med spiralen. Nu ska jag sätta mig och titta runt i lugn och ro.

  SvaraRadera
 7. Superfin - speciellt den rosa! Så fin att flera i den grupp jag är med på på Ravelry, frågat om beskrivningen. Tänkte därför höra med dig om det skulle vara ok att jag översätter mönstret till engelska - självklart har du rättigheterna och jag länkar till din sida, men så kan fler få glädje av det?

  Hälsar
  Tarja i
  Uppsala

  SvaraRadera
 8. Toppenfint med spiralrutan - sätter genast igång och gör en liten pläd!

  Hälsningar Katarina

  SvaraRadera