torsdag 2 augusti 2012

Variant på virkad mormorsruta

Jag håller på med ett litet projekt. Och till det projektet kommer jag virka en hel del rutor. Jag tänker presentera rutorna här på bloggen en och en och hur man virkar dem, men den färdiga produkten och vem som skall få den vill jag inte avslöja än. Jag får dessutom hjälp av en massa andra tjejer som också virkar till detta. Ni får se framöver vad det blir!

Här är första rutan.
Det jag har gjort är helt enkelt att jag har virkat runt varje st(och dst), istället för i själva maskan, och då bildas den här fräcka strukturen.

Virka runt en magisk ring: *3 st, 3 lm,*, upprepa*till* 3 ggr och slut med en sm.
Virka sm fram till de 3 lm från föregående varv. *Virka 2 st kring lm bågen, 3 lm och ytterligare 2 st. Sedan virkar du dst runt de tre kommande st*. Upprepa *till* 3 ggr. Slut med en sm.

Virka sm fram till de 3 lm från förra varvet, och virka enligt samma princip: 2 st, 3 lm, 2 st i varje hörn runt lm bågen, och dst runt alla dst från föregående varv.

För varje varv blir det alltså en ökning med 16 st.

Att du virkar st i hörnen och dst resten beror på att du virkar "längre" ned när du virkar "runt om" en dst på detta sätt och behöver "högre" maskor på dessa än i hörnen där du virkar runt lm. Annars får kvadraten konkava sidor :-D

3 kommentarer:

  1. Vilket spännande projekt och ruta ett var riktigt snygg!! :)

    SvaraRadera
  2. Ååå den rutan var fin!!! Jag måste prova att virka en på en gång, har flera mormorsrutsprojekt på gång! :-)

    SvaraRadera