fredag 9 mars 2012

Mönster till barnvagnsmobil, miniconverse

Min första conversemobil jag gjorde bestod av fem stycken olika "misslyckade" skor. Det är fortfarande den som jag använder i barnvagnen även om jag har virkat några till efteråt och sålt. Jag har kommit fram till att virka saker på beställning inte är min grej. Inte i större omfattning iaf.
1: Jag vill virka nya saker, inte samma sak gång på gång.
2: Jag tycker inte om att följa mönster, utan vill hellre virka på fri hand och skapa nya mönster. Det är den processen från en idé fram till färdig produkt som jag älskar!

Så var så goda! Här kommer mönstret:  Conversemobil (Klicka på länken)
19 kommentarer:

 1. jag älskar denna.. den är helt underbar..
  och tack för mönstret, blir nog och försöka mig på nått liknande nån gång i framtiden =)

  / Trixi

  SvaraRadera
 2. Åh, så himla fint!
  Och kissen har fått sig nya vårskor, ser jag!

  SvaraRadera
 3. Ååå!!! Den va ju helt underbar!!!

  SvaraRadera
 4. Bedårande!!! Jag har hittat massor med virkinspiration här på din sida. :-)

  SvaraRadera
 5. Supersöttmönster! Behöver inte någon barnvagnsmobil men jisses vad det kliar i fingrarna.

  SvaraRadera
 6. Underbart!! Tack för fint mönster, men jag är lite som du, svårt att följa beskrivningar o testvirkar gärna olika saker för att se om jag kan... // Sandra

  SvaraRadera
 7. Hej.. Har inte virkat så mycket innan men håller på att lära mig. Hittade dina små söta skor och skulle gärna vilja lära mig att virka dem. Men redan på sulan och första varvet fastnar jag..

  När jag virkar som det står ser det konstigt ut tycker jag (men som sagt inte så van men måste ändå kolla), och så vet jag inte hur jag ska göra när varvet inte slutar på sista fm.

  Din beskrivning 2fm i andre lm och därefter 7fm i varje lm alltså i 10 stycken lm.
  OM det där inte ska vara 2fm i andre lm och sen x antal fm i kommande 7 lm istället, för då stämmer resterande beskrivning så man avlutar varv ett på sista lm??

  Vore tacksam för råd, så jag vet hur jag ska gå vidare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hjälpen. Vilket engagemang du har :D.

   Radera
 8. De du har på bilderna, har du virkat dem? för virkar man efter mönstret så blir de inte likadana, som svarta randen i sulan, på bilderna så ser den virkad ut men i mönstretså står det att man ska sy den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! De på bilden är virkade av mig, men där är mycket riktigt det svarta virkat. Jag tyckte det blev finare att virka med bara vitt och sedan sy dit en svart rand. Men om du önskar ha det som på bilden så virkar du ett svart varv istället. :-) Jag kom aldrig så långt att jag fotograferade de med sydd rand, då de skulle skickas iväg till välgörenhet. Om jag virkar flera kommer jag lägga upp bilder :-D
   Trevlig helg!

   Radera
 9. Har försökt mig på mönstret flera gånger om nu men snart sliter jag av mig håret. Haha. När jag ska avsluta sista varvet på den vita sulan med en sm så återstår runt 3 maskor. Ska det gå jämt ut i slutet eller ska man dra en sm i första maskan på föreg. varv och bara dra ihop de kvarvarande? Annars gör jag ju givetvis något fel någonstans trots att ha gjort om några ggr.

  Sedan undrar jag när du skriver att man ska virka i bakre bågen, gäller det alla varv framöver tills du skriver annat eller är det bara på det varv du nämner? Detsamma med sm, använder du bara sm när du nämner det eller är det som en självklar grej att alltid göra sist i varven?

  Tacksam för svar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan hålla med om att mönstret inte är jättelätt att följa, det är nästan mer som stödanteckningar. ;-) Det var ett av mina första mönster jag försökte mig på att skriva ned så det finns helt klart luckor. Jag skall försöka att virka igenom det någon gång framöver och förtydliga. men såhär på rak arm kan jag svara på några frågor iaf: Virka i bakre maskbågen gäller just på det varvet.Sm skall vara varje gång du sluter ett varv, men inte vid de tillfällen du vänder på arbetet och virkar tillbaks. Hoppas du blir något klokare efter den här förklaringen ;-)

   Radera
  2. Jag gör mig ett sista försök. Fungerar det inte nu så ger jag upp tills det kommer en uppdaterad beskrivning. Haha. Jättesnällt att du svarar! :)

   Radera
  3. För övrigt, I made it. Ibland gäller det att vara enveten flera gånger om. :)

   Radera
 10. Supersöta! Tänkte tipsa om ditt mönster på denna blogg i början på aug. http://365sakerdukansticka.blogspot.se/

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Vilken härlig sida med massor av inspiration! Jag skulle vilja virka converse men i stl 34/35 (till en sjuåring), har du tips på hur jag ska göra då?
  Snöiga skånehälsningar

  SvaraRadera
 12. These are so very cute. I can't wait to make some.

  SvaraRadera
 13. När kan du tänka dig ändra ditt mönster? Tror du skrivit en del fel och det är omöjligt att förstå hur du tänkte på varv två... :(

  SvaraRadera
 14. Hej! När kan du tänka dig ändra ditt mönster?! Tror du skrivit en del fel i början och jag fattar bara inte hur du menar på varv två... :( bett andra mer duktiga virkare om hjälp men dom säger att du skrivit fel och att dom heller inte förstår hur du menar.. Tacksam för hjälp!'

  SvaraRadera